همه چیز درباره ی طراحی برج معلق آنالما دبی
783
طرح اولیه ی برج معلق دبی
اولین مرتبه ای که شرکت نیویورکی اعلام کرد که قصد ساختن برجی آویزان و معلق را دارد ، بسیاری از افراد آن را به فیلم های تخیلی تشبیه کردند و آن را غیرممکن خواندند ؛ سپس شرکت نیویورکی شروع به شرح دادن طرح خارق العاده اش کرد و اینگونه بیان کرد که این طرح به هیچ عنوان دور از باور نیست و قرار است سیارکی مصنوعی در مدار زمین قرار بگیرد و این ساختمان بزرگ از طریق کابل های قدرتمندی به سیارک متصل شوند .
برج معلق دبی
برج معلق دبی که با نام آنالما شناخته می شود ، اولین برج معلق است که در حال برنامه ریزی برای ساخت است و این برج بسیاری از قوانین ساخت و ساز را زیر سوال خواهد برد . این برج قرار است توسط شرکتی آمریکایی که در نیویورک فعالیت می کند و با نام
Clouds Architecture شناخته می شود ، ساخته شود و پس از ساخت این برج در دبی ، آن را به نیویورک منتقل می کنند . به گفته ی مهندسان و مدیران این شرکت ، دلیل آنکه این برج در دبی ساخته می شود ، قیمت های بسیار مناسب تر دبی نسبت به نیویورک می باشد .
نحوه قرارگیری برج آنالما
این برج قرار است هیچ اتصالی به سطح زمین نداشته باشد و بوسیله ی کابل های بسیار قوی ، در آسمان معلق باشد ؛ حال این سوال پیش می آید که این کابل ها قرار است به کجا متصل باشند ؟ طبق برنامه ریزی های این شرکت ، قرار است سیارکی مصنوعی در خارج از جو زمین قرار داده شود و کابل های بسیار عظیمی به آن متصل شود تا بتواند وزن برج را تحمل کند و برجی معلق و بدون تماس با زمین داشته باشیم . اگر این پروژه انجام شود و موفقیت آمیز باشد ، انقلاب و پدیده ای نوین در صنعت ساختمان سازی می باشد . علی رغم اینکه اکثر افراد بر این باوراند که برج معلق دبی پروژه ای بلند پروازانه و دور از واقعیت است ، شرکت ابرها (
clouds architecture) ادعا کرده است که ساخت این برج خیلی نزدیک تر و آسان تر از چیزی است که عموم مردم انتظار دارند .
ارتفاع و فاصله ی برج معلق دبی تا زمین
طرح های اولیه ی ساخت این آسمان خراش معلق ، فاصله ای بیش از 3400 متر از سطح زمین را نشان می دهد که متحرک است و بین ایالت های آمریکا در چرخش است ولی در پایان هر روز به مکان اولیه ی خود بازمیگردد و مسیر مشخصی را طی می کند . دسترسی به این برج معلق برای تامین نیاز های خود قرار است بوسیله ی هواپیما های بدون سرنشین انجام شود . این برج بدلیل ارتفاعی که دارد هر روز 45 دقیقه بیشتر از زمین در معرض نور می باشد و همچنین طبق گفته ی مهندسان این شرکت ، شکل و مقاومت پنجره های این آسمان خراش نسبت به ارتفاعی که دارند تعیین می شوند و فشاری که هوا به ساختمان وارد می کند تعیین کننده ی ضخامت شیشه می باشد . در بالای این برج بدلیل انحنای زمین و ارتفاع بسیار زیاد در طبقات بالایی ، ساکنین تقریبا 42 دقیقه بیشتر از سطح زمین نور خورشید را دریافت می کنند .
فاصله ی سیارک مصنوعی تا سطح زمین بالای 50000 کیلومتر می باشد که این به این معناست که این سیارک حتی از ایستگاه های ماهواره فضایی و حتی شهاب سنگ ها نیز بالاتر قرار دارد و فاصله ی بین سیارک تا نوک برج قریب به 18000 کیلومتر می باشد که این فاصله چیزی نزدیک به نصف فاصله ی دور تا دور زمین می باشد .
طریقه ی ساخت برج معلق دبی
این طرح که هنوز در حد ایده های انجام نشده است ، به این صورت طراحی و ایده بافی شده است که پس از قرار دادن سیارک مصنوعی در مدار زمین ، کابل های قدرتمندی به آن متصل شود و در پایین این کابل ها جرثقیلی غول پیکر متصل شود و این برج از پایین به بالا ساخته شود ، این پروژه بسیار زمان بر خواهد بود زیرا مصالح مورد نیاز این برج باید توسط پهپاد ها و هواپیما های بدون سرنشین به آن منتقل گردد . این برج که در مسیری به شکل
8 لاتین در حال حرکت است و هر روز یکبار این مسیر را طی می کند و این موضوع نیز به آن منظور است که این برج معلق جای ثابتی ندارد که همین امر نیز روند ساخت و عملی کردن این پروژه را سخت تر می کند .
سخن آخر و توضیحات کلی
برج آنالما دوبی ، پروژه ای است که بعد از گذشت چندین سال از طرح شدن آن ، همچنان در مزحله ی برنامه ریزی باقی مانده است و هیچگونه اقدام عملی برای آن انجام نشده است که این امر باعث شده است عملی نبودن ساخت این پروژه در شرایط و با امکانات فعلی پر رنگ تر شود و منتقدان زیادی پیدا کند . بر خلاف باور شرکت ابرها ، افراد زیادی بر این باوراند که عملی کردن این پروژه نیاز به محاسبات بسیار دقیق تری دارد زیرا هر گونه ایراد در این پروژه می تواند فاجعه بار باشد و ممکن است تلفات و زیان زیادی را برای این شرکت به همراه داشته باشد . مطمئنا روزی که زمان آن دور نیست ، ساخت چنین پروژه هایی آغاز می شود و نظاره گر آنها خواهیم بود ولی در حال حاضر مقداری دور از انتظار می باشد .