گنجینه هایی که چوب حراج خورده اند

288
گنجینه هایی که چوب حراج خورده اند

بررسی معادن سنگ افغانستان ، گنجینه هایی که چوب حراج خورده اند.
به نقل از کارینو و به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، با آنکه افغانستان یکی از قدیمی‌ترین مکان‌های استخراج معادن در جهان به شمار می‌رود؛ اما اکثر معادن این کشور به خصوص سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی آن همواره و طی سال‌های گذشته به صورتی نادرست توسط قاچاقچیان و افراد بانفوذ محلی قاچاق شده است.
طبق آخرین بررسی‌های انجام شده در زمینه معادن سنگ‌های نیمه قیمتی در افغانستان حدود 35 نوع سنگ «مرمر» با 45 رنگ مختلف در معادن این کشور وجود دارد.
مرمر سفید «خوگیانی»، «چشت هرات»، مرمر کریمی رنگ «سمنگان»، مرمر سیارنگ «کابل»، مرمر رنگ فولادی «وردک» مرمر سبز رنگ «تره‌خیل و کاریز میر» و مرمر سرخ رنگ «قندهار» از جمله مرغوب‌ترین سنگ‌های معدنی و تزئینی افغانستان به شمار می‌رود.
با آنکه افغانستان همواره یک کشور فقیر پنداشته می‌شود؛ اما خزانه بزرگی از سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی را در خود جای داده که در صورت استفاده بهینه و درست از آن، این کشور می‌تواند به عنوان یک کشور سرمایه‌دار در منطقه تبدیل شود.
هم اکنون بیشتر معادن سنگ‌های تزئینی و ساختمانی افغانستان به صورت غیرقانونی توسط افراد مسلح و با روش‌های نامناسب و غیر فنی استخراج و به کشورهای دیگر قاچاق و به نام آن کشورها به فروش می‌رسد.
استخراج معادن افغانستان در حال حاضر معمولا با استفاده از حفر تونل‌، مته‌های دستی، استفاده از مواد منفجره صورت می‌گیرد که موجب تخریب این سنگ‌ها شده و بازدهی آن را نیز کاهش می‌دهد.
برنامه «توسعه سازمان ملل متحد» در گزارشی که در2014 منتشر شد، اعلام کرد: تقریبا تمام سنگ‎‌های قیمتی و نیمه قیمتی به صورت خام به بازارهای پاکستان انتقال می‌یابند و در آنجا بعضی از آن‌ها با کیفیت بسیار پایین قطع و ارزش گذاری می‌شوند.
در این گزارش آمده است: به دلیل آن که پاکستان خود نیز دارای منابع سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی است، از این رو بسیاری از سنگ‌ها به عنوان محصول پاکستان در بازارهای جهانی به فروش می‌رسد و خریداران نیز قادر به تفکیک آن نمی‌باشند.
در همین حال، «محمد باقرنظری» کارخانه دار و سنگ فروش، به خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل گفت: به دلایل مختلف از جمله ناامنی، نبود امکانات مناسب، بیشتر سنگ‌های تزئنیی و ساختمانی افغانستان به صورت خام به کشورهای دیگر از جمله ایران، پاکستان، دبی و عربستان صادر می‌شود.
وی گفت: سنگ «رخام» ولایت هلمند یکی از بهترین سنگ‌های تزئینی در جهان است، اما به دلیل ناامنی و حضور شبه نظامیان طالبان در آن ولایت، این سنگ به صورت غیر قانونی استخراج و به کشورهای دیگر قاچاق می‌شود.
این کارخانه‌دار سنگ در کابل افزود: شرکت‎هایی که در زمینه استخراج معادن سنگ در این کشور فعالیت دارند سنگ‌های خوب و مرغوب را به صورت فله به کشورهای خارجی صادر می‌کنند و سنگ‌های درجه 3 و درجه 4 را به کارخانه‌های داخلی می‌دهند.
کم توجهی دولت در جلوگیری از صادرات مواد خام
دولت افغانستان طی سال‌های گذشته نتوانسته جلوی خروج مواد خام این کشور را به کشورهای دیگر بگیرد و زمینه را برای تولید در داخل این کشور مهیا و سبب اشتغال زایی برای شهروندان این کشور شود.
چنانچه سرمایه‌گذران و کارخانه‌داران داخلی و بومی افغانستان مورد حمایت دولت این کشور قرار بگیرند و زمینه‌های سرمایه‌گذاری برای آنان از هر لحاظ از جمله تأمین امنیت، حمایت‌های مالی و مکانی، تأمین انرژی، مبارزه با فساد و سایر نیازمندی‌های آنان برطرف شود، بدون شک هم زمینه تولید داخلی و هم زمینه اشتغال برای تعداد کثیری از شهروندان که خود را به آب‌وآتش می‌زنند و به کشورهای همسایه برای جستجوی کار می‌روند نیز در داخل کشور فراهم خواهد شد.

افغانستان هم اکنون یکی از کشورهایی است که بیشترین مهاجر را در جهان دارد، دلیل اصلی و عمده مهاجرت اتباع افغانستان به کشورهای دیگر نبود زمینه‌های شغلی مناسب در داخل این کشور است و اگر دولت بتواند زمینه اشتغال مناسب را برای شهروندان این کشور فراهم کند بدون تردید از تعداد مهاجران کاسته و زمینه برای  رشد و توسعه اقتصادی کشور نیز فراهم می‌گردد.
باقر نظری کارخانه دار و فروشنده سنگ در کابل، گفت: اگر دولت زمینه را برای سرمایه گذاری در بخش سنگهای تزئینی و ساختمانی فراهم سازد بدون شک این کشور به زودی به عنوان صادر کننده سنگ‌های تزئینی و ساختمانی در جهان تبدیل خواهد شد.
وی نبود انرژی برق را یکی از مشکلات موجود فراروی کارخانه داران سنگ افغانستان به خصوص شهرک صنعتی هرات عنوان نموده و تصریح کرد: اگر این امکان به صورت اساسی فراهم شود زمینه‌ها برای تولید بیشتر سنگ‌های تزئینی و ساختمانی در کشور مهیا و ا ز صادرات آن به صورت قله در کشورهای دیگر جلوگیری می‌شود.

اقدامات دولت

دولت پیشتر برای رسیدگی به ابعاد حقوقی استخراج معادن در افغانستان قانون معادن را نافذ و مقرراتی نیز برای رسمیت بخشیدن به کار استخراج معادن و ثبت آن‌ها وضع کرد.
چند روز قبل، «اشرف غنی» صادرات مواد خام از افغانستان را به کلی ممنوع اعلام نموده و تصریح کرده بود که هیچ کس حق ندارد مواد خام از این کشور را به کشورهای دیگر صادر کند، اقدامی که مورد حمایت بخش خصوصی نیز قرار گرفت.
باقر نظری کارخانه‌‌دار و سنگ فروش بر این باور است که این کار اشرف غنی یکی از بهترین اقداماتی بوده که تاکنون انجام داده است.
به باور وی، باید دولت جلوی صادرات مواد خام به کشورهای خارجی را بگیرد و زمینه را برای تولید داخلی در تمام عرصه‌ها به ویژه سنگ‌های تزئینی و ساختمانی فراهم سازد.
در ایران هم معادن زیاد سنگ های ساختمانی وجود دارد آیا ما نیز به فکر این گنجینه بوده ایم؟
در ادامه تصاویر سنگ‌های تزئینی ساخته شده توسط محمد سالم و جواد 2 سنگتراش افغانستانی که در کابل مشغول به این کار هستند را مشاهد می‌کنید.

مقالات مرتبط با گنجینه هایی که چوب حراج خورده اند

کسب و کار سنگ در بازار جهانی

معرفی سنگ کف ارزان

سنگ مرغوب چه ویژگی هایی دارد؟

همه چیز در مورد تراورتن عباس آباد در نما ساختمان

سنگ ساختمانی و صنایع وابسته

انواع نمای های ساختمانی

ضعف بازاریابی سنگ و مشکلات مربوط به آن

روش های عایق سنگ

چرا خرید از سنگ کارینو؟

سنگ کارینو متشکل از گروه های تولید سنگ ساختمانی،مشاوره،بازرگانی،طراحی و اجرا با هدف هم افزایی برای خدمت بهتر به مشتریان سعی نموده با ارائه لیست قیمت سنگ های ساختمانی به روز شده و تشکیل کارگروه های مختلف، بهترین خدمات از جمله مشاوره خرید سنگ،مشاوره طراحی نما و داخلی را به مشتریان خود ارائه می نماید.

ارتباط با سنگ کارینو


  © Copyright 2012 - All rights reserved by karinostone.com